top of page
Search

A closer look at Alderley Edge



This young family requested a large and open-plan kitchen with a generous island with seating for all the family. Creating a space for socialising was vital in the design and ensuring the kitchen made the most of the large room and natural light.



The large quartz top island seats four, leaving more space for hosting, cooking and dining and providing ample storage for large appliances and cooking equipment. This island is also home to two Miele ovens, a hob, and a Shaws of Darwen butler sink. These appliances and features are mainly hidden or blend in perfectly with the rest of the kitchen, ensuring all of the necessary appliances are easy to hand, without dominating the space.



The back wall of the kitchen includes a white, black and chrome Aga, which stands proudly underneath a hidden extraction hood and custom mantle. One of the main features of this room is the beams, a feature that the homeowners wanted to bring into the kitchen design. Our design team achieved this by handcrafting a bespoke mantelpiece in a wood that matches the beams and implementing in the shelving alcoves and bespoke chopping boards.



The homeowners also requested a matching utility room with a sink, appliances, pet beds, and food storage. Again, our design team mirrored features from the kitchen design, such as the cockbeading, handle design and paint colour. The utility design creates a warm and welcoming space that ensures continuity around the home, ensuring each space is practical and can be used to its full potential.



If you'd like to discuss your kitchen renovation, reach out to our design team at info@thomasjamesbespoke.co.uk.

Comments


bottom of page